Skopor och tillbehör till minigrävare och lastare

Här är en beskrivning av vad de olika skoporna och tillbehör används till när man arbetar med minigrävare och lastare.

Tillval till minigrävare

Djupgrävskopa är standardskopan som används för att gräva. Denna skopa följer med i maskinhyran. Detta är den skopa man använder mest om man gräver tex vid dräneringar, rörgravar, schakta bort jord/sten för hus/garage bygge mm

Djupgrävskopa

Djupgrävskopa

 

 

 

 

 

 

Planerskopa används för att planera och jämna till en yta tex inför man ska lägga en gräsmatta eller fixa till i trädgården. Den är också lämplig i samband med att anlägga parkeringsplats eller husgrund.

Den används också när du behöver flytta på jord/sten som du grävt upp med djupgrävskopan. Den används också när man ska lägga ut jord, sand,stenmjöl eller stenkross på arbetsplatsen.

Planerskopan är dubbelt så bred och stor som djupgrävskopan.   Alla våra planerskopor går att tilta till höger/vänster. Det kallas för “hydraulisk planerskopa” eller slänthydraulik. Det är bra när man arbetar på ytor som ej är helt platta.

Planerskopa

Planerskopa

 

 

 

 

 

 

 

Kabelskopa eller smalskopa är den smalaste skopan i sortimentet. Den används när man vill gräva ett smalt grävschakt tex för att lägga ned elkabel eller smalt rör. Den är också mycket lämplig vid grävning där det finns mycket sten. Den smala skopan kommer under stenarna på ett bättre sätt en de bredare skoporna. Pga den anledningen fungerar den även bra när man gräver bort rötter och stubbar.

Kabelskopa

Kabelskopa

 

 

 

 

 

Tjälkrok eller tjälrivare används bla till att riva upp mark där ett lager av tjäle ligger men oftast används den till att bända bort rötter, stubbar och sprängsten.

Tjälkrok

Tjälkrok

 

 

 

 

 

 

Rototilt är en mycket avancerad utrustning som gör att man kan snurra alla skopor 360 grader samt tilta skoporna. Man styr rototilten med tummarna och man behöver vara en van förare om man ska hyra rototilt. Rototilt är väldigt dyrt och kostar mellan 100 000 till 200 000kr till maskiner i våra storlekar.

Rototilt

Rototilt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tillval till lastare

Planerskopa till lastare används för att flytta på massor av jord/kross  eller annat material. Den är också mycket lämplig om man vill jämna till en yta av hyfsat mjukt underlag tex inför gräsmatta mm. Den används dock bara ovan för mark och går ej att gräva med. Denna skopa ingår i maskinhyran.

Planerskopa lastare

Planerskopa lastare

 

 

 

 

 

 

 

Pallgafflar används när man behöver lyfta av pallar med material från lastbil eller flytta på pallar med tex sten på arbetsplatsen. Gafflarna används även till att lyfta med i alla möjliga situationer.

 

Pallgaffel

Pallgaffel