Frågor & svar

Hittar du inte svar på din fråga? Kontakta oss så ska vi försöka besvara era frågor.

Vilka får hyra maskiner?

Både privatpersoner, föreningar och företag är välkomna att hyra.
Du måste vara 18 år och ha ett giltigt id-kort.

När levereras maskinerna?

Maskinerna levereras i regel på kvällen före aktuell hyrdag mellan 17-20. Önskar tex företagare leverans på morgonen så ordnar vi det.

Vi kontaktar våra kunder före leveransen.

Vilken grävmaskin ska jag välja?

Alla våra grävmaskiner är av klassen minigrävare och de är anpassade för villa och gårdsarbeten.

5 ton är för kunden som använt minigrävare tidigare och känner sig bekväm i den. Denna storlek är perfekt för poolgrävningar, arbeten för anlägga husgrunder och större jobb på villatomter.

3 ton kan för den oerfarne låta stort men det är en en bra minigrävare för villatomters jobb som kräver lite styrka, typ som poolgrävningar eller gräva för garage och villagrunder mm.

Våra 1,5-2 tons maskiner är villaägarens perfekta val vid små till mellanstora jobb. De klara av de mesta arbetena som behöver göras på en villafastighet.

Den minsta modellen är 1-tonnaren. perfekt när det finns begränsningar i utrymme både på bredden och på höjden. Dock har dem begränsat grävkapacitet pga av sin låga motvikt men är det bara jord som ska grävas så är dem imponerade effektiva.

Generellt sätt får man bättre effektivitet om man har utrymme att välja en större maskin.Det är också lättare för en nybörjare att hantera en lite större maskin än de minsta vilket för den oinvigde låter ologiskt men när ni förstår vad vi menar genom lite gräverfarenhet så är ni All-In.

Vilka skopor följer med?

Alla våra grävmaskiner levereras med en djupgrävskopa. Det finns fler skopor, hydraulhammare mm samt rototilt som tillval.

Vad kostar det att hyra en minigrävare?

Bästa sättet att se ett komplett pris är att starta en bokningsprocess på sidan Pris och Bokning. Du kan avsluta processen när du vill innan du beställer.

Vad klarar Avants kompaktlastare ?

Kompaktlastare från Avant är perfekta att använda sig av när man ska flytta grus/sand eller lägga ut gräsmattor, flytta på stockar, plattor eller dylikt.

Tippvikten med pallgaffel ligger på ca 700kg för Avant 630/635.

Avanter tillverkade i Finland är perfekt för arbete på t.ex. en villatomt och har blivit en premie maskin uppskattad för sin kvalitet och mångsidighet i hela världen.

Vad klarar en Bobcat lastare?

Bobcat lastaren är av en typ som kallas Skidsteer. Den kan svänga runt sin egen axel och är mycket uppskattad vid arbeten på hårt underlag. Den är joystick styrd och väldigt enkel att manövrera. populär även vid arbeten i parkeringsgarage och arbetsplatser med begränsat utrymme.

Den har liknande lyftkapacitet som Avanten men den har en större skopa som gör att du kan transportera mer material tex jord, grus mm per runda.

När är Hjullastaren Volvo L30 bra?

Volvo L30 är en 6 tons hjullastare. Denna maskin är bra om ni behöver lyfta tung eller schakta bort mycket jord. Perfekt vid lite större jobb där en lite större maskin får plats och kommer till sin rätta.

Skylift, släpvagnslift, larvbandslift, bomlift?

Många namn men ett syfte dvs att komma upp i luften och få arbeten genomförda. Våra liftmodeller är de mest mångsidigaste liftarna ni kan hitta.

Har ni ej erfarenhet sedan tidigare av att arbeta med en lift så blir den obligatoriska genomgången ett perfekt tillval . Det krävs en säkerhetsgenomgång av olika delar av liften för att ni ska kunna nyttja den på rätt sätt och med trygghet och säkerhet få jobbet gjort.

Vad är “Paddan” lämplig till för arbeten?

Våra markvibratorer är svensktillverkad kvalitetsvibba. Den väger 108 kg och med fylld vattentank 138 kg.

Ni kan vibba grus, sten, sand, stenmjöl etc. Ca 15 cm per lager material.

Kan vi hämta grävmaskin, kompaktlastare, skylift själva?

P.g.a. säkerhet och tidsbesparing så erbjuder vi en kostnadseffektiv leverans av våra maskiner.

Ni kan hämta maskinerna om ni har behörighet avseende körkort och dragbil. BE körkort och dragbil som får dra vikten ligger på ert ansvar.

Hämtning av maskiner görs mellan kl 07:00-08:00 och lämning före 16:30.

Ingår leverans i dagspriset?

Leverans ingår ej i dagspriset. ToR till kommuner i närheten av Stockholm kostar från 1499kr + moms beroende på maskin. Eventuellt tillägg vid leverans utanför vårt fastprisområde. Vi meddelar detta i samband med er bokningsförfrågan om det är aktuellt.

Maskinerna levereras av erfaren personal på ett säkert och snabbt sätt.

Kan man boka grävmaskin och lastare med maskinförare?

Vi kan ordna med maskinförare om så önskas.

Kontakta oss för pris.

Kan man hyra maskinerna över en helg?

Maskinerna kan hyras alla dagar i veckan.

För helger gäller både lör-sön, d.v.s. vill man hyra under enbart en dag så får man välja en vardag.

Hur bokar jag maskinerna?

Bokningar sker i vårt bokningssystem. Är ni osäkra på något är det bara att ringa.

Efter bokning blir ni kontaktade angående val och tid av transport.

Kan man se vilka dagar som är tillgängliga?

Ja, i vårt bokningssystem ser ni vilka dagar som är lediga respektive bokade.

Får man ett bättre pris om man hyr en längre period?

Ja, rabatter är inbyggt i vårt bokningssystem. Välj önskad tid så sätts pris efter antal dagar.

Hur länge räcker bränslet?

Maskinerna kommer fulltankade och dieseln räcker i regel två dagar innan man behöver fylla på. Vill du ej tanka själv så väljer du till bränsle i bokningen.

Behöver man tvätta maskinerna efter hyresperioden?

Vill du ej tvätta själv väljer du till tvätt när du bokar. Gör du det själv är det viktigt att planera tid för tvättning. Beroende på väder kan det ta lång tid att få bort lera från maskinerna, speciellt minigrävarna.

Hur betalar man?

Betalning sker via Swish eller med kort vid leverans. Önskar företagare faktura måste det begäras samt att vi behöver genomföra en kreditkontroll.

Vad gäller när jag hyr en släpvagn?

Hämtning av släpvagnen måste ske mellan kl 7-8 måndag till fredag. Återlämning senast kl 16:30 sista hyresdagen. Hyr ni över en helg gäller återlämning på söndag mellan 16-17.
Det är hyrestagarens ansvar att uppfylla de krav som finns på behörighet och dragbil.

Varför ska jag välja att hyra en maskin av Hyr Min Maskin?

Steg för steg

Så går det tillDu väljer maskin

Du finner information och specifikationer här på hemsidan. Behöver du hjälp att välja maskin kontaktar du oss så hjälper vi dig snabbt. Du startar sedan en bokning och väljer maskin.Du väljer datum

I bokningsystemet ser du tillgänglighet,tillval och pris. Du väljer datum och genomför bokningen.Vi levererar maskinen

Inför din bokning får du information så du är förberedd. Våra chaufförer kontaktar dig när leveransen är på gång. Behöver ni lite extra hjälp finns vi där och hjälper till. Vill ni hämta själv går det bra ocksåDu blir nöjd

Det bästa vi vet är att ta del av alla lyckade projekt och spännande historier som vi får höra när vi hämtar maskinerna. Det viktigaste för oss är att våra kunder är nöjda med sitt val av maskinleverantör.

74 st

recensioner

4.8/5

betyg

10.000 +

uthyrningar

5 st

anställda

Hyr Min Maskin på Instagram

Kom igång

Boka maskin idag

Boka en maskin direkt via vår webb.