Den perfekta villa grävmaskinen

Vi har 4st stycken Hitachi 1,7 tons grävmaskiner.

Grävmaskin för villatomten

Grävmaskin för villatomten

Dessa maskiner är villa trädgårdens bästa vän och av en ny generation av maskiner. De har en breddbar undervagn som gör att man kommer fram mellan grindstolpar och andra smala passager som finns på villatomten. De är av typ Zero Swing Tail vilket betyder att hytten svänger innanför larverna. Detta medför minimal risk för att skada egendom och maskin. Dessa maskiner fungerar i spannet 1-5 ton till 2 ton med längre bom och sticka samt mer kraft än vanliga 1,5 tons maskiner dock med möjlighet att göra dem lika smala. Bara fördelar.

En minigrävmaskin klarar av det mesta du behöver för mindre till medelstora grävarbeten. Exempel kan vara: dränering, anläggning av grus eller stengångar, poolgrävning, hus eller garagegrund, gräva bort buskar och rötter, gräva bort små till medelstora stubbar, planteringar, anläggning av gräsmatta, demolering och rivning av tex murar mm.

Endast fantasin sätter gränserna! Se mer om våra maskiner under maskinfliken.

Hitachi producerade den första hydraliska maskinen 1965. Hitachi var även först med att tillverka den första lingrävaren. Hitachi har behållt sin postion på marknaden genom fortsatt utveckling med hög kvalitet.

Grävmaskiner upp till ca 8 ton kallas för minigrävare. Dessa är drivna med larvband av gummi vilket ger en bra framkomlighet utan att skada underlaget för mycket. Grävmaskiner är uppbyggda med en hyttdel, undervagn och aggregat. Bommen och skaftet är kopplat till grävaggregatet  som styrs med hälp av hydralik.